SJEĆANJA Ove godine navršava se ovaj veliki jubilej

Formiranje odbora za obilježavanje 75. godišnjice 1. zasjedanja ZAVNOBiH-a

Izuzetno značajan datum za našu zemlju

Fena

Foto: Arhiv


Predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo Ana Babić primila je danas delegaciju Saveza antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata u KS koju je predvodio predsjednik Ibrahim Čomić.

Povod susretu bilo je pokretanje inicijative za formiranje organizacionog odbora koji će se u narednom periodu baviti organizacijom obilježavanja 75. jubilarne godišnjice 1. zasjedanja Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine (ZAVNOBiH) u Mrkonjić-Gradu.

- Ove godine navršava se ovaj veliki jubilej kojim obilježavamo jedan od najznačajnijih datuma u historiji savremene BiH. Zbog toga želimo da se u njegovo obilježavanje aktivno i na najneposredniji način uključe kantonalne, gradske i općinske vlasti zajedno sa SABNOR-om - kazao je Čomić.

Babić je sa zadovoljstvom prihvatila iznesenu inicijativu te istakla da 75 godina od održavanja ZAVNOBiH-a nije mala stvar.

- Ovaj datum je izuzetno bitan za našu državu Bosnu i Hercegovinu, zbog čega trebamo učiniti sve da ga obilježimo na najdostojanstveniji način - naglasila je predsjedavajuća Babić, saopćeno je iz Pres-službe KS.

Više o:

Ana babić ZAVNOBIH
NA VRH

Podijeli članak na