SARAJEVO

Porodica, kolege i studenti odali počast dr. Ameli Kulenović

Interesantno je da se na komemoraciji preminuloj profesorici nije pojavila direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović

S komemoracije

Avaz.ba

1.11.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Mnogobrojne kolege i studenti Medicinskog fakulteta u Sarajevu oprostili su se od preminule profesorice i bivše dekanese ovog fakulteta, dr. Amele Kulenović, koja je jučer u 61. godini preminula na Odjelu za onkologiju KCUS-a.

Komemoraciji su prisustvovali, između ostalih, dr. Bakir Nakaš, dr. Enra Suljić i dekanesa fakulteta dr. Semra Čavaljuga, koja je održala prigodan govor.

Dekanesa je prisutne podsjetila na značajna djela koja je za sobom ostavila dr. Kulenović te njen nemjerljiv doprinos Medicinskom fakultetu, ali i struci uopće. 

Osim dekanese, mnogobrojne kolege, porodica i studenti odali su počast doktorici minutom šutnje ili učenjem Fatihe.  

Interesantno je da se na komemoraciji preminuloj profesorici nije pojavila direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović, koja je Amelu Kulenović smijenila s mjesta dekanese ovog fakulteta.

Inače, Kulenović je pet mjeseci obnašala poziciju v. d. dekanese ovog fakulteta, a nakon što je 9. juna 2017. godine s te pozicije nezakonito i pod pritiskom direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović smijenjena Almira Hadžović-Džuvo.

Profesorica Kulenović također je smijenjena samovoljom Sebije Izetbegović već u oktobru prošle godine.

Podsjećamo, svemu je prethodilo to da je Kulenović odbila postupiti po naređenju Sebije Izetbegović o nelegalnom sazivanju sjednica Nastavno-naučnog vijeća. 

Inače, bila je već duže vrijeme teško bolesna, a, kako su nam rekli s Medicinskog fakulteta, njene kolege svjedoci su kako se njeno zdravstveno stanje pogoršalo nakon ovih dešavanja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.