OBRAZOVANJE

U Sarajevu otvorena predškolska ustanova "Discover Me Academy"

Specifičnost ove ustanove je i što vodi računa o kvalitetnom odnosu i komunikaciji između roditelja i odgajatelja

Vode računa o kvalitetnom odnosu i komunikaciji između roditelja i odgajatelja

Avaz.ba

19.11.2018

U Sarajevu je otvorena nova predškolska ustanova inspirirana Montessori metodom “Discover Me Academy”, idejno i sadržajno usmjerena na implementiranje najboljih svjetski priznatih praksi iz polja ranog odgoja i obrazovanja djece uzrasta od jedne godine do polaska u školu, uz saglasnost Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo.

Ovo je jedna od rijetkih ustanova koja omogućava boravak u Montessori okruženju i najmlađoj skupini djece. Radi se o djeci uzrasta od 1 do 3 godine, koja borave ne samo u Montessori okruženju već i u trojezičnom okruženju, gdje se, osim našeg jezika, govore i engleski i francuski jezik.

“Discover Me Academy” se može pohvaliti vrlo prostranim učionicima i namjenski dizajniranim vrtom u kojem djeca mogu boraviti neovisno o vremenskim uvjetima i gdje svakodnevno imaju pristup svježem zraku i otvorenom prostoru.

Specifičnost ove ustanove je i što vodi računa o kvalitetnom odnosu i komunikaciji između roditelja i odgajatelja.

Roditeljima je omogućeno da razvoj svoje djece i njihove svakodnevne aktivnosti prate individualno kroz internet-platformu pod nazivom “Transparent Classroom”, gdje dnevno dobivaju izvještaje s fotografijama svoje djece.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.