PRES-KONFERENCIJA

Od usvajanja budžeta za ovu godinu zavisi gotovo 11.000 radnika

Predsjednik Upravnog odbora Sindikata policije Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić istakao je da političari sad dovode u pitanje visinu osnovice za obračun plaća

Predstavnici sindikata. E.P.

E.P.

30.1.2019

Predstavnici sindikata koji primaju plaću iz budžeta Kantona Sarajevo na današnjoj pres-konferenciji poručili su da od usvajanja budžeta za ovu godinu zavisi gotovo 11.000 radnika. 

Faruk Bešlić, predsjednik Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja i odgoja, nauke i kulture KS, istakao je da ne žele biti kusur između pozicije i opozicije te da žele prehraniti svoje porodice, jer za 11.000 vezano još 20.000 ljudi koji žive od tih plaća.  

Dodao je da je na snazi odluka o privremenom finansiranju te da je ovdje ugroženo 3.500 univerzitetskih profesora koji nisu obuhvaćeni ovom odlukom, jer su na budžetu tek od 1. januara 2019. godine i oni neće moći dobiti svoje plaće.

Predsjednik Upravnog odbora Sindikata policije Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić istakao je da političari sad dovode u pitanje visinu osnovice za obračun plaća u ovoj godini.

Saudin Sivro, predsjednik Sindikata osnovnog obrazovanja Kantona Sarajevo, istakao je da od zastupnika u Skupštini KS očekuju da budžet bude usvojen i pozivaju vladajuću šestorku da uvaže šest amandmana koje su uputili putem Kluba SDA u Skupštini KS.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.