INFRASTRUKTURA Građani sarajevskog naselja negoduju

Problemi u Hrasnom: Saobraćajnica puna rupa, mještani hodaju po blatu

Morao sam mijenjati neke dijelove na automobilu koje sam oštetio zbog rupa, kaže Korman

E. PARLIĆ
18.02.2019 18:00

Stanovnici Olovske ulice u sarajevskom naselju Hrasno Brdo mjesecima imaju probleme sa saobraćajnicom, koja je u katastrofalnom stanju.

Naime, radnici preduzeća „Mibral“ su u novembru prošle godine završili izgradnju nove kanalizacione mreže, a nakon toga je preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ (ViK) popravljalo vodovodnu mrežu.

Naša reporterska ekipa posjetila je ovo naselje i uvjerila se u velike probleme s kojima se susreću brojni mještani i vozači.

Ogorčeni su, jer je ulica cijelom dužinom, gotovo 500 metara, izrovljena i puna lokvi, te su prinuđeni kretati se po blatu.

Kontaktirali smo i nadležne iz Općine Novo Srajevo, koja finansira radove. Za Avaz.ba su kazali da su bili u pitanju složeni radovi na kanalizacionoj mreži, te poslije toga dodatni radovi na vodovodnoj mreži. 

Dodali su da će, čim se steknu vremenski uvjeti, Olovska ulica biti sanirana, jer je među prioritetima.

Senad Čokić, stanovnik ove ulice, kazao je za Avaz.ba da se svakodnevno vozi automobilom te da je stanje iz dana u dan sve gore.

- Ovo je zaista katastrofa, prinuđeni smo da vozimo po rupama i blatu. Više nema smisla, već mjesecima se ništa ne radi. U ovoj ulici ima puno kuća, ljudi, a pogotovo djece, svi se patimo da dođemo do kuća – rekao je Čokić.

  • Senad Čokić
    Senad Čokić

I Senaid Korman smatra da je stanje alarmantno. Kaže da je ogorčen jer niko ništa ne poduzima.

  • Senaid Korman
    Senaid Korman

- Morao sam mijenjati neke dijelove na autu koje sam oštetio zbog rupa. Ovo zaista nema smisla, katastrofa je, pogotovo kad padne kiša. Možda nas nadležni iznenade pa konačno uskoro saniraju saobraćajnicu, a ne samo da krpe, pa za mjesec opet isto – rekao je Korman.

Komentari

NA VRH