ULAGANJA U ZDRAVSTVO

Općina Novo Sarajevo nabavila kardiomobil Hitnoj pomoći

Vrijednost ove nabavke iznosila je 250.000 KM

Dnevni avaz
Općina Novo Sarajevo nabavila kardiomobil - Avaz
Kardiomobil - Avaz
Kardiomobil - Avaz
Kardiomobil - Avaz
D. R.

29.3.2024

Općina Novo Sarajevo je putem Službe za civilnu zaštitu za potrebe JU Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo nabavila kardiomobil. Riječ je o vozilu sa najsavremenijom medicinskom opremom namijenjenom za spašavanje ljudskih života, ne samo građana Općine Novo Sarajevo nego i svih građana u Kantonu Sarajevo.

Na ovaj način Općina Novo Sarajevo potvrdila je svoju predanost unapređenju zdravstvenog sektora i brigu za dobrobit njenih građana. 

Ulaganje u zdravstveni sektor

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović kazao je kako je vozilo trebalo biti kupljeno i ranije, ali je zbog rata u Ukrajini bilo teško doći do njegove nabavke.

- Jako smo ponosni da i na ovaj način kontinuirano iz godine u godinu podržavamo zdravstveni sektor, ulažemo u njega jer to je naša obaveza i dužnost, obaveza prema građanima koji će sutra koristiti ovo vozilo i onih koji će spašavati njihove živote - kazao je načelnik dr. Tanović.

Značajan za ljekare na terenu

Direktorica JU Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS, dr. Jasna Husejinbegović-Musić zahvalila je Općini i općinskom načelniku na ovakvom vidu podrške, te istakla kako je današnji dan bitan za Hitnu pomoć jer će kardiomobil mnogo značiti ljekarima koji na terenu spašavaju ljudske živote.

Nakon pregleda i prijema kardiomobila, Općinski načelnik dr. Hasan Tanović i direktorica JU Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, dr. Jasna Husejinbegović-Musić potpisali su Ugovor o pravima i obavezama korištenja kardiomobila.

Vrijednost ove nabavke iznosila je 250.000 KM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.