SAOPĆENJE Na današnjoj sjednici

Vlada Kantona Sarajevo podržava rad ministrice Zinete Bogunić

Nijedno pravo iz kolektivnih ugovora zaposlenih u obrazovnom sistemu nije i neće biti ugroženo

Avaz.ba
21.03.2019 20:18

Vlada KS: S današnje sjednice

Vlada Kantona Sarajevo na današnjoj sjednici iskazala je svoju punu podršku radu ministrice za obrazovanje, nauku i mlade KS Zinete Bogunić, navodi se u saopćenju Pres-službe Vlade KS. 

Vlada odbacuje sve tendenciozne navode koje je u više navrata iznio predsjednik Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH – Kantonalni odbor KS Saudin Sivro o radu resorne ministrice i Ministarstva u cjelini.

Nijedno pravo iz kolektivnih ugovora zaposlenih u obrazovnom sistemu nije i neće biti ugroženo. Dolaskom ove vlade unaprijeđena je primjena kolektivnih ugovora te je iskazan bolji tretman zaposlenih u sektoru obrazovanja. Podsjećamo i da je Vlada svoje opredjeljenje za unapređenje standarda zaposlenih u javnom sektoru, uključujući i obrazovanje, kao i poštivanje obaveza koje su drugi preuzeli, a nisu ispoštovali, iskazala isplatom razlike sredstava za plaće po uvećanoj osnovici prije krajnjih rokova.

Vlada KS je poručila da kao jedinstven kolektiv stoji iza svakog svog člana, da jedinstveno djeluje u donošenju odluka te da neće podlijegati neutemeljenim pritiscima onih koji ne odobravaju reformske mjere koje provodi. 

Vlada KS je iskazala svoje zadovoljstvo da su brojni građani i građanke i strukovne organizacije prepoznali i podržali pokrenute procese koji imaju za cilj uređenje sistema te unapređenje svih segmenata funkcioniranja javne službe u Kantonu Sarajevo - stoji u saopćenju Vlade KS.

Komentari

NA VRH