SARAJEVO

Testiranje za stipendije na IUS-u: Učestvovalo 1.400 maturanata iz cijele BiH

Prilika mladima da steknu savremeno obrazovanje na engleskom jeziku

Avaz.ba

29.3.2019

Učestvovalo 1400 maturanata iz cijele BiH - Avaz
Učestvovalo 1400 maturanata iz cijele BiH - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Učestvovalo 1400 maturanata iz cijele BiH - Avaz
+2

Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) organizirao je danas veliko testiranje za stipendije, a pravo polaganja testa imali su svi zaintresirani maturanti iz BiH i zemalja regiona. Kroz testiranje za stipendije koje se svake godine organizuje na ovom univerzitetu, Fondacija za razvoj obrazovanja Sarajevo (SEDEF) nastoji da što većem broju studenata iz BiH pruži mogućnost za studiranje na IUS-u.  

Svojim testiranjem za stipendije, Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) daje priliku mladim ljudima da steknu savremeno obrazovanje na engleskom jeziku, a uz to i razviju neophodne vještine kao budući mladi stručnjaci na različitim poljima. 

Stipendije se dodjeljuju na period od 5 godina. Ako student ne diplomira u tom periodu, stipendija se fiksira na 50 posto, neovisno od početne vrijednosti stipendije. Samo korisnici pune (100 posto) stipendije su obavezni održavati akademski uspjeh na izvjesnom nivou i oslobođeni su plaćanja školarine u Pripremnoj školi engleskog jezika za prvu godinu.   

Na današnje veliko testiranje za stipendije učešće je uzelo više od 1.400 maturanata iz cijele BiH, kao i iz susjednih zemalja. Osim testiranja održan je i ‘’Dan otvorenih vrata’’ gdje su svi prisutni učenici, njihovi roditelji i profesori imali priliku da se informišu o pet fakulteta i dvadeset jednom studijskom programu koje nudi IUS.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.