ZA 2023/2024. GODINU

Potpisani ugovori o dodjeli studentskih stipendija u BPK Goražde

Resorna ministrica Adisa Aliakdić-Herić napominje da je prvobitni iznos od 200.000 KM planiran za stipendije povećan

Potpisivanje ugovora za stipendije. Fena

FENA

19.4.2024

U Bosanskopodrinjskom kantonu (BPK) Goražde danas su potpisani ugovori o dodjeli stipendija studentima prvog i drugog ciklusa studija u akademskoj 2023/2024. godini.

Ugovore sa studentima potpisala je ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde Adisa Alikadić-Herić, a ove godine pravo je ostvario 161 student s područja kantona.

Faruk Ratković, student prve godine Fakulteta informatike i tehnologije Univerziteta "Džemal Bijedić“ u Mostaru, ističe da mu ovaj vid pomoći znači mnogo.

- Ova stipendija će mi značiti mnogo jer već nam Vlada sufinansira i određeni iznos za smještaj u domu tako da će sa stipendijom biti još lakše. Na meni je da se trudim i učim, konstantno treba raditi i rezultati neće izostati – kazao je Ratković.

Resorna ministrica Adisa Aliakdić-Herić napominje da je prvobitni iznos od 200.000 KM planiran za stipendije povećan, kako bi svi studenti koji ispunjavaju uslove prema kriterijima dobili stipendije.

- Od ukupno 161 studenta njih 58 je ostvarilo stipendiju u iznosu od 240 KM, 48 studenata stipendiju od 170 KM, dok je 55 studenata ostvarilo stipendiju od 150 KM. Nakon potpisivanja ugovora na narednoj sjednici Vlade odmah ćemo donijeti odluku o isplati dvije stipendije, i onda će isplata ići mjesec za mjesec kako bi do početka naredne akademske godine isplatili svih sedam stipendija - kazala je Alikadić-Herić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.