ZNAČAJNA PODRŠKA

Vrijedna donacija Ambasade SAD za policiju BPK Goražde

Ministar unutrašnjih poslova i komesar zahvalili za podršku u opremanju policije

N. Č.

29.11.2023

 Ministarstvo unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona Goražde dobilo je značajnu donaciju od Ureda za borbu protiv međunarodne trgovine narkoticima i provođenje zakona (INL) pri Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini. Ova vrijedna donacija, u vidu informatičke opreme u vrijednosti od 17.376 američkih dolara, isporučena je danas, a ugovor o primopredaji potpisan je u prisustvu ministra Nusreta Hubjera i predstavnika Ureda Krisa Mekmareja (Chris McMurray), te komesara Uprave policije Damira Bogunića.

Donirana oprema bit će raspoređena u skladu s ukazanim potrebama, posebno u Sektoru kriminalističke policije. Ministar i komesar izrazili su zahvalnost donatorima, ističući važnost podrške koju Vlada SAD pruža reformi pravosudnog sistema u BiH. Ured INL-a također pruža razvojnu pomoć kroz obuku i opremanje, doprinoseći razvoju neophodnih kapaciteta.

Najavljen je nastavak dobre saradnje između Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije BPK Goražde te podrška u opremanju materijalno-tehničkim sredstvima, što će unaprijediti uslove rada policijskih službenika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.