ALARMANTNO

Horor kuća u kojoj živi Anđelka Mlinarić

ještani sa strahom prolaze pored Anđelkine kuće zbog zmija, pacova i drugih glodara koji se sakupljaju u gomili smeća, rekao Gljiva

U Anđelkinom dvorištu ogromne količine otpada

E. MURAČEVIĆ

6.4.2019

U vogošćanskom naselju Gora, u ulici Krč, živi Anđelka Mlinarić čiji su dvorište i kuća pretrpani smećem. Starica živi u uvjetima kao u horor filmovima. Na ovaj problem nedavno je ukazao i vijećnik Općinskog vijeća Vogošća Avdo Gljiva, koji je pozvao nadležne da uklone nagomilani otpad iz dvorišta kuće kako se stanovnici iz okolnih kuća ne bi zarazili.

Neugodan miris

- Mještani sa strahom prolaze pored Anđelkine kuće zbog zmija, pacova i drugih glodara koji se sakupljaju u gomili smeća. Od neugodnog mirisa prozore na kućama odavno ne mogu otvoriti – rekao je Gljiva, istakavši kako se s ovim problemom bore već 10 godina.

Naime, zahvaljujući aktivnostima mladih iz Njemačke, Češke i BiH koji su 2010. godine učestvovali na radnom kampu u Vogošći, u humanitarnoj misiji pomoći starijima i iznemoglim osobama, otkriveno je da Mlinarić živi u prostorijama koje su bile zatrpane smećem, a od neugodnih mirisa u kuću je bilo teško ući bez zaštitnih maski.

Smeće ispred ulaza u kuću aktivisti čistili prije 10 godina

Očistili prostorije

Iako su joj tada mladi zajedno sa Službom civilne zaštite Općine Vogošća očistili prostorije i dvorište te sve okrečili i uredili, danas je ponovo sve pretrpano ogromnim količinama otpada.


Narušeno zdravlje starice

Prema riječima njenih komšija, zdravlje Mlinarić je narušeno te ona ima potrebu da stalno nešto prikuplja i donosi u dvorište. Dodaju kako se o njoj niko ne brine te apeliraju na nadležne da poduzmu nešto kako bi ostali stanovnici ovog naselja mogli živjeti u normalnim uvjetima.

Anđelka ispred kuće

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.