SARAJEVO

Aleksandar Hemon promovirao svoju najnoviju knjigu

Razgovor s autorom vodila je Kristina Ljevak

Piše: A. Čulić

15.8.2019

S večerašnje promocije - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Istaknuti američki književnik porijeklom iz BiH, Sarajlija Aleksandar Hemon u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine promovirao je svoju najnoviju, autobiografsku knjigu "Moji roditelji: Uvod".

Promociji su prisustvovale brojne javne ličnosti, prijatelji i poklonici njegovog lika i djela.

Hemon u ovome djelu pripovijeda o imigraciji svojih roditelja u Kanadu – o životima koji su okrenuti naglavačke nakon što je uslijedila opsada Sarajeva i rat u Bosni, te o novim životima koje su bili prisiljeni graditi. Opisujući brak svojih roditelja, oca Ukrajinca i majke Bosanke, i njihove živote prije i nakon razarajućeg rata koji je razorio njihovu jugoslavensku domovinu, a njih otjerao u Kanadu, Hemon bilježi izbjegličko iskustvo raseljenosti.

Razgovor s autorom vodila je Kristina Ljevak.

Izdavačka kuća ''Buybook'', kao ekskluzivni izdavač djela Aleksandra Hemona za Bosnu i Hercegovinu, dosad je objavila pet njegovih knjiga. Novi naslov "Moji roditelji: Uvod" prevela je Irena Žlof, ''Buybookova'' saradnica i dugogodišnja prevoditeljica Hemonovih djela.

Knjiga će ubrzo biti dostupna u ''Buybookovim'' knjižarama i knjižarskoj mreži širom BiH, kao i putem ''Buybookovog'' web-shopa www.buybook.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.