SAOPĆENJE

Ministar Kurić i počasni predsjednik Tintore: Ministarstvo kulture i sporta ulagat će u tenisku infrastrukturu

Već 38. put posjećuje bh. prijestonicu dovodeći velika svjetska sportska imena

Sl. M. / Avaz.ba

23.8.2019

Ministar Kurić - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić ugostio je danas Juan Maria Tintorea, počasnog predsjednika "Kraljevskog teniskog kluba Barcelona 1899" i počasnog građanina Grada Sarajeva, a koji u Sarajevu boravi povodom završetka 23. teniskog turnira za juniorke i juniore do 16 godina Open RTC Barcelona 1899 - Sarajevo 2019, "Memeorijal N.Terzimehić - J. A. Samaran".

Zahvaljujući njemu, Sarajevo je jedini grad u regionu kojem je Evropska teniska asocijacija dodijelila prvu kategoriju teniskog turnira.

Već 38. put posjećuje Sarajevo, dovodeći u proteklih 20 godina u bh. prijestonicu velika svjetska sportska imena - od Samarana, Laporte, bivšeg gradonačelnika Barcelone Margalja.

- Sama činjenica da Grad Barcelona podržava jedan ovakav turnir znači da će tako biti i ubuduće - dodao je Tintore, ističući da je ovdje ne samo zbog tog događaja nego i zbog jačanja saradnje ovog grada sa Sarajevom.

Ministar Kurić zahvalio je dragom gostu na njegovom dugogodišnjem angažmanu u organizaciji i održavanju ovog tradicionalnog turnira, te najavio kako Ministarstvo kulture i sporta planira da uloži u tenisku infrastrukturu i izgradi nove savremene teniske terene, na kojima bi se igrao i turnir po kojem je Sarajevo poznato u svijetu.

- Vaša najava me zaista obradovala i drago mi je što ćete i dalje nastaviti ulagati u sport - poručio je Tintore.

Ovom prilikom ministar Kurić je istakao kako je uspio stabilizirati ulaganje u ovaj turnir, jer mu njegovo održavanje mnogo znači.

- Hvala Vam što ste uspjeli da turnir i u međunarodnim krugovima postane značajan i privlačan za druge takmičare, koji dolaze u naš grad - poručio je ministar Kurić.

Kako je naveo predsjednik Teniskog kluba “Tenis PRO 1996” Haris Kafedžić, zahvaljujući razumijevanju ministra Kurića, ovaj turnir uvijek dobije podršku Kantona Sarajevo jer resorno ministarstvo za njegovo održavanje osigurava oko 70 posto sredstava.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.