SARAJEVO

Svečanost u povodu 70. godišnjice Univerziteta u Sarajevu

Ovo je jedinstvena prilika da se odgovarajućim nagradama i priznanjima odužimo naročito zaslužnim pojedincima i institucijama koji su svojim djelovanjem doprinijeli rastu UNSA-e

Piše: D. B./ Avaz

2.12.2019

Svečana sjednica Senata UNSA - Avaz
Svečana sjednica Senata UNSA - Avaz
Svečana sjednica Senata UNSA - Avaz
Svečana sjednica Senata UNSA - Avaz
Svečana sjednica Senata UNSA - Avaz
+14

Konferencija za medije povodom svečane sjednice Senata i promocije emeritusa organizirana je u okviru obilježavanja 70. godišnjice Univerziteta u Sarajevu.

Rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj za medije je kazao da se danas ponosno obilježava značajan jubilej institucije koja je dio savremenog bh. društva i države. 

- Naše današnje okupljanje posvećujemo promociji u čast profesora emeritusa, članova naše akademske zajednice. Koristim ovu priliku kao rektor Univerziteta u Sarajevu da im zahvalim na hrabroj odluci da svoje živote i akademska postignuća neraskidivo povežu s Univerzitetom u Sarajevu - istakao je Škrijelj.  

Pojasnio je kako je ovo jedinstvena prilika da se odgovarajućim nagradama i priznanjima oduže, naročito zaslužnim pojedincima i institucijama koji su svojim djelovanjem doprinijeli rastu Univerziteta.

- Kao rektor Univerziteta u Sarajevu, koji je ovu časnu dužnost preuzeo 2016. godine, vjerujem da govorim u ime svih članova našeg Senata i Upravnog odbora kada kažem da sam beskrajno ponosan na naših 27.000 studenata - istakao je Škrijelj.

Svečanoj sjednici Senata i promociji profesora emeritusa Univerziteta u Sarajevu prisustvovao je i predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić.

Dekani Stomatološkog fakulteta i Fakulteta zdravstvenih nauka danas ne prisustvuju ovom svečanom činu iz solidarnosti sa studentima kojima je nezakonito zaustavljena nastava.

Hamza Vahid El Din, predsjednik SPUS-a kazao je ovom prilikom da je ponosan na Univerzitet.  

- Dok sam pisao ovaj govor nisam mogao da ne pomislim kroz sve situacije koje je prošao Univerzitet. Ovaj Univerzitet se uvijek od drugih razlikovao, a prije svega po kvalitetu. Ne mogu da ne spomenem i kolege koji su napustili BiH. Mladima treba dati šansu da razvije potencijale i iskoriste svoje znanje - istakao jr Vahid El Din. 

Promovirani su profesori emeritusi: prof.dr Asif Šabanović, prof. dr. Ramo Masleša, prof. dr. Mirjana Vuković, prof.dr. Niko Ikić, prof. dr. Esad Duraković.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.