S ULICA

Vozila na svakom koraku: Nedostaje li Sarajevu parkinga ili građani izbjegavaju da ih plaćaju

Automobili u mirovanju otežavaju kretanje stanovništva

Piše: N. C. / Avaz.ba

27.1.2020

Sarajevo: Vozila parkirana na mjestu koje nije predviđeno za to. N. C.

U našoj državi odavno ništa ne funkcionira kako bi trebalo. Mnogo je neriješenih pitanja. Građani Kantona Sarajevo već odavno ne mogu imati potpunu zdravstvenu zaštitu, s obzirom na to da traje štrajk zdravstvenih radnika. 

Javni gradski prijevoz je veoma loš te se građani voze u tramvajima koji su stari više decenija. Sredstva javnog prijevoza su prljava, neugodnog mirisa, povrh svega uvijek kasne. 

Jedan od problema su i automobili, odnosno nekultura parkiranja. Gotovo da nema naselja u Sarajevu da vozila nisu parkirana na zelenim površinama, pjašačkim stazama, na ulazima, onemogućujući prilaze i kretanje pješaka. Također, vozila se parkiraju i na mjestima gdje postoji zabrana za to. 

Nedaleko od Željezničke stanice, odmah do saobraćajnice koja vodi ka Velešićima, zabilježili smo desetak automobila parkiranih na tzv. nelegalnom parkingu. Mjesto nije predviđeno za parkiranje vozila, ali to ne sprečava građane da parkiraju. 

Postavlja se pitanje nedostaje li u Sarajevu parking prostora ili građani svoje automobile parkiraju na mjestima koja nisu predviđena za to, izbjegavajući tako plaćanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.