SARAJEVO

Ovo su imena novih ministara u Vladi KS

Na dnevnom redu sjednice Skupštine Kantona Sarajevo zakazane za 25. februar naći će se odluka o izmjeni Odluke o imenovanju Komisije za izbor i imenovanje i administrativna pitanja Skupštine KS

Vlada KS. Arhiv

Piše: Avaz.ba

19.2.2020

Mario Nenadić, mandatar Vlade Kantona Sarajevo, dostavio je prijedloge imena novih ministara - članova Vlade KS.

Prema novom prijedlogu, kandidat za ministra pravde i uprave je Mersa Kustura, za ministra prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Faruk Kapidžić, ministra komunalne privrede i infrastrukture Nihada Glamoč, ministra saobraćaja Adi Kalem, ministra unutrašnjih poslova Ismir Jusko, ministra privrede Draško Jeličić, ministra finansija Jasmin Helebić, ministra zdravstva Rusmir Mesihović, ministra za obrazovanje, nauku i mlade Anis Krivić, ministra kulture i sporta Emir Hadžihafizbegović, ministra za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Jasna Agić i ministra za boračka pitanja Senad Hasanspahić.

Za ministra privrede Kantona Sarajevo, umjesto dosadašnjeg kandidata Gorana Mačkića, predložen je Draško Jeličić, a na mjesto ministrice za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice trebala bi biti imenovana Jasna Agić, a ranije je na tu poziciju bila predložena Tea Mušić.



Faksimil prijedloga. Avaz

Podsjećamo, Komisija za izbor i imenovanje Skupštine KS na sjednici 11. februara nije dala saglasnost za imenovanje nove vlade.

Od sedam članova Komisije četvero ih je glasalo protiv. To su predsjednik Komisije Elmedin Konaković (NiP), Vibor Handžić (Naša stranka), Amra Junuzović-Kaljić (NBL) i Segmedina Srna-Bajramović (SDP). Za imenovanje nove vlade glasali su Bibija Kerla (DF), Zvonko Marić (SBB) i Mirza Čelik (SDA). 

Na dnevnom redu sjednice Skupštine Kantona Sarajevo zakazane za 25. februar naći će se odluka o izmjeni Odluke o imenovanju Komisije za izbor i imenovanje i administrativna pitanja Skupštine KS.

Za sastav nove Komisije za izbor i imenovanje i administrativna pitanja Skupštine KS predloženi su: Mahir Dević (SDA) za predsjedavajućeg, Bibija Kerla (DF) zamjenica predsjedavajućeg i članovi Zvonko Marić (SBB), Danijela Kristić (NiP), Vibor Handžić (Naša stranka), Segmedina Srna-Bajramović (SDP) i Jasmina Bišćević-Tokić (SDA).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.