PREPORUKE

Biro uveo mjere prevencije: Do kraja marta se ne morate javljati

Ograničava se broj ulazaka u općinske biroe i direkciju Službe po naizmjeničnom sistemu jedna po jedna osoba

Rad sa strankama od 9 do 12 sati. Avaz

Avaz.ba

13.3.2020

U skladu s preporukama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, a u cilju poduzimanja preventivnih mjera zbog proglašene zarazne bolesti izazvane koronavirusom, Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo donijela je nekoliko izmjena i preporuka za korisnike usluga. 

1. Rad sa strankama u općinskim biroima i direkciji Službe počevši od 16. 3. 2020. godine je od 9 do 12 sati.

2. Sva redovna javljanja u martu pomjeraju se za naredni mjesec, a nezaposlene osobe neće biti brisane s evidencije nezaposlenih osoba u gore navedenom roku, bez obzira na propuštene rokove javljanja koji su imali u periodu 16. 3. - 31. 3. 2020. godine.

3. Prosredovanje i savjetodavni dio za nezaposlene osobe savjetodavci će obavljati putem telefona i maila.

4. Zakazani termini za prve prijave za nezaposlene osobe ostaju u planiranim i dogovorenim terminima.

5. Ograničava se broj ulazaka u općinske biroe i direkciju Službe po naizmjeničnom sistemu jedna po jedna osoba.

Služba za zapošljavanje KS. Avaz

6. Svi korisnici usluga sve informacije o utvrđivanju svojih prava isključivo mogu dobiti putem telefona nadležnih općinskih biroa i direkcije Službe kao i maila, koji se nalaze na službenoj stranici www.szks.ba.

7. Izvršena je dodatna dezinfekcija svih općinskih biroa i drugih prostorija JU Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo dana 6. 3. 2020. godine te je donesena odluka da će se svakih 15 dana raditi dezinfekcija prostorija.

8. Svim uposlenicima JU Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo izvršena je podjela dezinfekcionih sredstava i zaštitnih maski za gripu i prehladu.

9. Uputstva o radu s korisnicima usluga, kao i radu Službe će se donositi na dnevnom nivou, a sve u skladu s preporukama Kriznog štaba Ministarstva Kantona Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.