REVIDIRAN REGISTAR

Članica Naroda i pravde nova šefica u Turističkoj zajednici KS

Njeno se ime do jutros nije nalazilo među imenima zaposlenika Turističke zajednice KS

Konaković i Mehmedagić. Avaz

Avaz.ba

30.3.2020

Registar uposlenih u javnom sektoru Kantona Sarajevo (KS) od jutros je bogatiji za nekoliko novih imena. Mersiha Mehmedagić, kandidatkinja Naroda i pravde (NiP) na prošlim općim izborima i nekadašnja zastupnica u Skupštini KS, pojavila se na listi uposlenih u javnom sektoru, piše Faktor.

Novi spisak uposlenika Turističke zajednice KS sa sedam novih imena. Printscreen

Do jutros se NiP-ova kandidatkinja nije nalazila u Registru, ali nekoliko sati poslije pojavio se novi spisak uposlenika Turističke zajednice KS sa sedam novih imena u odnosu na raniji. 

Među tim imenima je Mehmedagić, nova šefica Službe za planiranje, ekonomske i finansijske poslove.

Faksimil Službenih novina KS. Printscreen

Samo nekoliko sedmica prije raspisivanja konkursa za njeno radno mjesto, Mehmedagić je bila članica Povjereništva Turističke zajednice KS, skupa sa NiP-ovim federalnim zastupnikom Nerminom Muzurom i aktuelnom predsjednicom Povjereništva Turističke zajednice KS Azrom Džigal.

To u praksi znači i da je Mehmedagić bila "šefica" uposlenicima koji su kasnije činili komisiju koja je odlučila da je baš ona najbolji kandidat za rukovodeću poziciju u Turističkoj zajednici.

NiP je jedna od stranaka koje su kao svoj prioritet u radu najavljivale zakon o zabrani stranačkog zapošljavanja, ali u nešto više od godinu dana, koliko su bili na vlasti u KS, nije napisano niti slovo tog zakonskog rješenja.

Šef NiP-a Elmedin Konaković u javnosti je jedan od najglasnijih protivnika stranačkog zapošljavanja, iako praksa, očigledno, sugerira da zloupotreba pozicija uopće nije mrska ni stranci kojom predsjedava.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.