SARAJEVO

Čelik poručio opoziciji: Na vašem mjestu ne bih se javljao za riječ

Pogotovo mi nije jasan napad na Vladu KS, koja svakog dana u istom terminu izvještava javnost o svakom svom potezu i ja im na tome čestitam, kazao je Čelik

Čelik: Obratio se opoziciji. Agencija

Avaz.ba

17.4.2020

Mirza Čelik (SDA), predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo, javno je danas odgovorio opozicionim klubovima zastupnika u Skupštini KS (Narod i pravda, SDP, Naša stranka, NBL i Klub samostalnih zastupnika) koji su jučer u zajedničkom pismu iznijeli niz zamjerki aktuelnoj vlasti.

Čelik: Obratio se opoziciji. Avaz

Otvoreno pismo

- Na mjestu četvorke, petorke ili koliko ih već ima, ne bih se, stvarno, javljao za riječ po pitanju zapošljavanja u javnoj upravi. Mi smo brzo nakon formiranja vlasti shvatili da je najbolja preporuka za posao u Vladi Edina Forte bilo članstvo u Forumu mladih SDP-a pa se sada moramo nositi s tim "vrhunskim stručnjacima". Isto tako ne bih komentirao to navodno političko razumijevanje koje smo dobili od opozicije, jer je na djelu neprekidna politizacija svakog poteza Vlade KS. Tako je i u ovom slučaju - naveo je Čelik.

Između ostalog, on navodi da je opće poznato da, kada neko želi nešto da sazna, onda se obraća na adresu nadležnih, a kada želi da se u javnosti prikaže kao veliki borac za opće dobro, onda piše otvorena pisma.

Teški uvjeti

- Pogotovo mi nije jasan napad na Vladu KS koja svakog dana u istom terminu izvještava javnost o svakom svom potezu i ja im na tome čestitam. Mislim da je za građane veoma bitno da imaju sve podatke na istom mjestu i da tačno znaju gdje smo po pitanju pandemije. Što se tiče ekonomskih mjera, jučer je usvojen rebalans budžeta FBiH, prije nekoliko dana je dogovorena raspodjela novca od MMF-a, sljedeće sedmice će Parlament FBiH razmatrati federalni "korona-zakon". Bez ovih dokumenata, teško da smo mogli predvidjeti kakvu ćemo podršku dobiti od FBiH i koje će mjere Vlada FBiH preuzeti na sebe - istaknuo je Čelik.

Kaže da "ovo više nisu vremena kada je napraviti rebalans značilo prebaciti 325 hiljada KM u rezervu Dine Konakovića".

- Ova vlada radi ozbiljan i odgovoran posao u stvarno teškim uvjetima - poručio je na kraju Čelik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.