SARAJEVO Sastanak Nenadića i Skake

Priprema projektne dokumentacije za izgradnju Muzeja savremene umjetnosti „Ars Aevi“

Razgovarano je i o različitim modalitetima nastavka ovog projekta, te je najavljeno da će se u najskorije vrijeme, već tokom naredne sedmice, nastaviti dogovori s ciljem usaglašavanja odgovarajućih sporazuma i modela

Avaz.ba

S današnjeg sastanka

Foto: Vlada KS


Priprema projektne dokumentacije vezano za pribavljanje građevinske i urbanističke dozvole za izgradnju Muzeja savremene umjetnosti „Ars Aevi“ bila je povod današnjeg sastanka premijera Kantona Sarajevo Marija Nenadića i gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake. 

Sastanku su prisustvovali ministar kulture i sporta KS Kenan Alikadić, ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Faruk Kapidžić, predstavnici kantonalnog i gradskog pravobranilaštva, kao i direktorica Javne ustanove Muzej savremene umjetnosti „Ars Aevi“ Senka Ibrišimbegović.

Ovom prilikom, razgovarano je i o različitim modalitetima nastavka ovog projekta, te je najavljeno da će se u najskorije vrijeme, već tokom naredne sedmice, nastaviti dogovori s ciljem usaglašavanja odgovarajućih sporazuma i modela. U njihovoj izradi učestvovat će Kanton i Grad Sarajevo.

NA VRH

Podijeli članak na