SASTANAK U SARAJEVU

Riješiti pitanje građevinske dozvole za most preko Miljacke

Bilo je riječi i o rješavanju smještaja administracije grada, Kantona i dijela evropskih institucija u prostorije zgrade Vječne vatre, koja je u vlasništvu FBiH

Piše: Avaz.ba

Izrazili zadovoljstvo dobrom saradnjom

Foto: Vlada KS


Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić i ministar finansija Jasmin Halebić razgovarali su sa gradonačelnikom Sarajeva Abdulahom Skakom o nastavku i unapređenju saradnje između Grada i Kantona.

Premijer Nenadić upoznao je gradonačelnika sa značajnim projektima na kojima Vlada u posljednja dva mjeseca intenzivno radi. Tu se prvenstveno misli na projekte iz saobraćaja u mirovanju, kao i na one iz oblasti kulture, ali i druge projekte koji su od zajedničkog interesa.

Zatraženo je unapređenje rješavanja pitanja za izdavanje građevinskih dozvola za most preko Miljacke, koji se nalazi na trasi Prve transverzale, o čemu će se razgovarati detaljnije na sastanku Operativnog tima u srijedu.

  • Nenadić: Značajni projekti

    Nenadić: Značajni projekti

    Foto: Arhiv


- Nama je u interesu da naši građani i grad dobiju i most i muzej, neovisno o tome ko će to realizirati - poručio je premijer Nenadić.

Bilo je riječi i o rješavanju smještaja administracije grada, Kantona i dijela evropskih institucija u prostorije zgrade Vječne vatre, koja je u vlasništvu Federacije Bosne i Hercegovine.

Gradonačelnik Skaka i premijer Nenadić su izrazili zadovoljstvo dobrom saradnjom te najavili sastanke na kojima će nastaviti razgovore o spomenutim i drugim aktuelnim temama.

Više o temi

SASTANAK SA VIJEĆEM ZA MLADE KS
Nenadić: Izborite se za svoje mjesto, jer mi vam za to otvaramo prostor
NA VRH

Komentari