SAOPĆENJE

DF: Hoće li SDP dobiti podršku krajnje desničarskog partnera, Naroda i pravde

Podržat će promjenu naziva ulica i ustanova koje nose ime po ličnostima povezanim s fašističkim režimom

Demokratska fronta se oglasila saopćenjem. Avaz

Avaz.ba

16.6.2020

Klub zastupnika Demokratske fronte podržava inicijativu šefa Kluba zastupnika Socijaldemokratske partije BiH u Skupštini Kantona Sarajevo Igora Stojanovića koji je najavio da će pokrenuti inicijativu za promjenu naziva ulica i ustanova koje nose ime po ličnostima povezanim s fašističkim režimom.

- Želimo podsjetiti da je Demokratska fronta još u prošlom sazivu Skupštine Kantona Sarajevo predlagala slične inicijative, stoga podržavamo Stojanovićevu inicijativu.  Nadamo se da će SDP-ovu inicijativu podržati u zastupnici stranke Narod i pravda Elmedina Konakovića. S obzirom da za razliku od DF-a koji na izbore ide u sklopu šire lijevo-patriotske koalicije, SDP na izbore ide sa strankom koju je Stejt department označio kao antisemitsku (NiP), bit će zanimljivo vidjeti da li će SDP za inicijativu dobiti podršku od svog krajnje desničarskog partnera - stoji u saopćenju DF-a. 

Istakli su da ukoliko SDP ne dobije tu podršku "svi lijevo – građanski orijentirani članovi SDP-a imaju pravo tražiti od partijskog rukovodstva preispitivanje odluke o okupljanju ljevice oko krajnje desnog i antisemtiskog NiP-a".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.