NA LICU MJESTA

Nenadić i Ajnadžić obišli Prvu transverzalu: Gradnja više ne smije čekati

Sada kada vidim kako sve ide po planu, pitam se zašto se do sada čekalo, rekao Nenadić

Piše: E. Trako

26.6.2020

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić, načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić su sa predstavnicima Ministarstva saobraćaja KS i Zavoda za gradnju održali satanak na licu mjesta, tačnije na trasi Prve transverzale.

Na terenu, pred novinarima i građanima, premijer Nenadića je informiran o stanju sa objektima na trasi. Posebno je bilo govora o benzinskoj pumpi "El Tarik" i o tržnom centru "Penny".

- Sada kada vidim kako sve ide po planu, pitam se zašto se do sada čekalo. Želim naglasiti da su predstavnici "Pennya" bili itekakko kooperativni i vjerujem da će se uskoro iznaći rješenje - kazao je između ostalog premijer Nenadić.

Načelnik Ajnadćić je na mapi pokazivao objekat po objekat i analizirao u kojoj je fazi njegovo uklanjanje sa trase transverzale.

- Imamo situaciju sa kućom čiji je vlasnik Porobić. Općina mu je ponudila stan na prostoru općine od 50 kvadrata, a on sada živi u stanu od 25 kvadrta. Međutim, on je promijenio svoj zahtjev i došao sa pričom da želi pored tih 50 kvadrata i baštu. Ja mu to ne mogu osigurati jer nemamo na rspolagaju takav stan, jedino da mu dam veliki park - ilustrovao je Ajnadžić s kakvim se situacijama susreće.

Sa današnjeg obilaska - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Podsjećamo, zatraženo je i unapređenje rješenja pitanja dionice od Mašinske škole, pored muzeja, preko mosta do Grbavice, što je također dio ovog projekta koji se može riješiti do kraja godine i na kojem radovi mogu početi u istom periodu.

Dogovoren je i nastavak pregovora sa predstavnicima Općine Vogošća vezanih za izdavanje urbanističke saglasnosti za dionicu ove saobraćajnice od izlaza iz pomenutog tunela do Vogošćanske petlje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.