ODLUKE

Grad Sarajevo i EU pod istim krovom

Jedan dio tih prostorija će ostati Ministarstvu finansija KS, a dio prizemlja će koristiti EU, pojasnio je gradonačelnik Skaka

Avaz.ba

Zgrada Vječne vatre

Foto: Arhiv


Prizemlje zgrade Vječne vatre dodijelit će se u zakup Delegaciji Evropske unije u BiH - odlučilo je Gradsko vijeće Grada Sarajeva na današnjoj sjednici.

Zakupljeni prostor koristit će se u svrhu otvaranja i rada EU informativnog centra. 

Poznata zgrada “Vječne vatre” koja se nalazi u ulici Maršala Tita br. 62, u skladu s odlukom Vlade FBiH dodijeljena je Gradu Sarajevu na korištenje.

- Reprezentativna građevina postat će istinska Gradska kuća koja će zahvaljujući aktuelnoj administraciji na čelu sa gradonačelnikom Abdulahom Skakom dobiti namjenu kakva joj i priliči - saopćeno je iz Gradske uprave Grada Sarajeva.

  • Skaka: Ovo je jedna od najvažnijih odluka Grada Sarajeva

    Skaka: Ovo je jedna od najvažnijih odluka Grada Sarajeva

    Foto: Arhiv


Grad Sarajevo radi, kako se navodi u saopćenju, na implementaciji projekata od kojih će grad i građani imati dugoročnu korist i jačati instituciju glavnog grada BiH.

- Ovo je jedna od najvažnijih odluka Grada Sarajeva. Procijenili smo da bi bilo dobro da imamo 2.000 kvadrata koje možemo servisirati, ostalo smo smatrali da trebamo dati na korištenje. Jedan dio tih prostorija će ostati Ministarstvu finansija KS, a dio prizemlja će koristiti EU - pojasnio je gradonačelnik Skaka i naglasio važnost političke dimenzije i poruke da sjedište Grada Sarajeva i EU bude na istom mjestu. 

Istakao je i isplativost ovog poteza jer će značajan dio sanacije zgrade Vječne vatre uraditi Evropska unija.

Doprinos razvojnim ciljevima kako Sarajeva tako i naše države, jesu projekti EU delegacije koji čine suštinsko ulaganje u budućnost zemlje. 

Učesnik u velikom broju EU projekata je i Grad Sarajevo, što je iskorak u realizaciji budućih razvojnih planova, kao i aktivnosti koje se vode u smjeru pozicioniranja Sarajeva kao lidera u državi, saopćeno je iz Gradske uprave Sarajeva.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na