SAZNAJEMO

Ajnadžić potpisao građevinsku dozvolu, počinje izgradnja Prve transverzale u ulici Halida Kajtaza

Obziorm i da će Općina Novo Sarajevo izdati dozvolu za istu dionicu stvoreni su uvjeti za uvođenje izvođača radova u raove i oni bi trebali početi za 20 dana, rekao je Nenadić

Uskoro radovi od raskrsnice sa Ulicom Kranjčevićeva do raskrsnice sa Ulicom Tešanjska. Avaz

Piše: A. Čengić / Avaz.ba

30.9.2020

Nakon što je srušen objekt “kasarna” u ulici Tešanjska 21 i 23, a pri kraju je uklanjane objekata u ulici Halida Kajtaza od 26 do 32, Općina Centar dala je građevinsku dozvolu za početak radova na dionici ulice Halida Kajtaza od raskrsnice sa Ulicom Kranjčevićeva do raskrsnice sa Ulicom Tešanjska.

Ovu informaciju je za "Avaz.ba" potvrdio premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić.

- Najvažniji zaključak današnje koordinacije kojom predsjedavam jeste da je Općina Centar izdala građevinsku dozvolu Ministarstvu saobraćaja KS. Obziorm i da će Općina Novo Sarajevo izdati dozvolu za istu dionicu stvoreni su uvjeti za uvođenje izvođača radova u radove i oni bi trebali početi za 20 dana - rekao je Nenadić. 

Potpisana dozvola, uskoro radovi - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić potpisao je danas građevinsku dozvolu čime su ispunjeni svi uvjeti da se pristupi izvođenju radova na izgradnji Prve transverzale na dionici Ulice Halida Kajtaza od raskrsnice sa Ulicom Kranjčevićeva do raskrsnice sa Ulicom Tešanjska.

Predviđenim rješenjem odobrava se Ministarstvu saobraćaja Kantona Sarajevo – Direkciji za puteve KS, kao investitoru, da može pristupiti izvođenju radova na pomenutoj dionici.

Rješenje će tokom dana biti dostavljeno resornom ministarstvu, te Zavodu za izgradnju Kantona Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.