ZASTUPNICA U SKUPŠTINI KS

Dizdarević: Negativna sam na koronavirus, nemam nikakvih zdravstvenih problema

Na Kolegiju Skupštine KS izbila svađa između predsjednika stranke Narod i pravda Elmedina Konakovića i predsjednika Skupštine KS Mirze Čelika (SDA) zbog načina održavanja sjednice

Dizdarević: Jutros dobila nalaze. Arhiv

Piše: A. Čengić

24.10.2020

Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Neira Dizdarević (Naša stranka) reagirala je na navode da je pozitivna na koronavirus.

- U četvrtak sam se testirala, a jutros sam dobila nalaze. Negativna sam na koronavirus. Nemam nikakvih zdravstvenih problema - rekla je Dizdarević za "Avaz".

Podsjećamo, jučer je na Kolegiju Skupštine KS izbila svađa između predsjednika stranke Narod i pravda Elmedina Konakovića i predsjednika Skupštine KS Mirze Čelika (SDA) zbog načina održavanja sjednice Skupštine. 

Naime, Konaković je tražio da se sjednica održi online, dok je Čelik insistirao da delegati moraju fizički biti prisutni u Domu mladih, gdje su se ranije održavale sjednice zbog pandemije koronavirusa. Na Kolegiju je Čelik tvrdio da nema zakonskog osnova za zakazivanje online sjednice, dok je Konaković tvrdio da ima. 

U pozadini svega bila je informacija da je Neira Dizdarević (Naša stranka) zaražena koronavirusom te zbog toga ne može prisustvovati sjednici, tako da bi bila upitna većina za rušenje Vlade.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.