REAKCIJE

Čampara za "Avaz" o Čelikovim disciplinskim prijavama: Može ih okačiti mačku o rep

Ja njega pozivam da, ako može, prijavu podnese "danas, a ne sutra", rekao je Čampara

Aljoša Čampara. Arhiv

Piše: A. Č.

28.10.2020

Sjednica Skupštine KS koja je bila zakazana u Domu mladih prekinuta je nakon intoniranja himne jer nije bilo kvoruma za rad.

Predsjedavajući Skupštine KS Mirza Čelik kazao je da sjednici prisustvuje osam zastupnika i to samo iz SDA što nije dovoljno za održavanje sjednice te je najavio pokretanje disciplinskog postupka protiv zastupnika koji se nisu pojavili.

Samostalni zastupnik u Skupštini KS Aljoša Čampara za "Avaz" se osvrnuo na današnje postupke Čelika, ali i o najavljenoj disciplinskoj prijavi.  

- Čuo sam za najave o disciplinskim prijavama. Sjećate li se jedne od njegovih izjava kad je rekao "bolje je koronu pobijediti sutra nego danas". E pa ja njega pozivam da ako može on prijavu ipak podnese "danas, a ne sutra" - rekao je Čampara.

Komentirajući izjavu Čelika da su "zastupnici krenuli u izbornu kampanju, pa pokušavaju napraviti paralelni sistem", Čampara tvrdi da je Čelik "taj koji bi najmanje trebao govoriti o kapanjama".

- Jedva je stigao i na ovo jutrašnje "nazor" zasijedanje od kampanje po Ilidži i učestvovanju u masovnim skupovima koji ugrožavaju živote građana, dok je istovremeno odbijao zakazati hitnu sjednicu po pitanju zdravstva. Sreća sila više ne prolazi, pa je sukladno zakonskim propisima sve zakazano onako kako treba - rekao je Čampara. 

Nakon današnjeg prekida sjednice Čelik je rekao da će podnijeti disciplinske prijave protiv zastupnika jer “ne poštuju zakone o državnim službenicima i namještenicima”. 

- Kakve veze ima Zakon o državnim službenicima KS, a posebno Zakon o namještencima u organima državne službe FBiH sa zastupnicima u Skupštini KS? Zapravo ima, ali samo u dijelu koji kaže da su članovi Skupštine KS “lica koja nisu državni službenici i čiji se radno-pravni status uređuje drugim propisima”. 

Ja bih mu rado pojasnio stručno šta znači njegova prijava koju najavljuje, ali neće me razumjeti, jedino će mu možda biti jasno ako kažem da je može "okačiti mačku o rep" - rekao je Čamapara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.