SASTANCI

Šteta i Čengić razgovarali i o uvođenju elektronske naplate karata u "Centrotransu"

I u narednom periodu Ministarstvo saobraćaja KS sarađivat će sa kompanijom "Centrotrans", a s ciljem da se građanima osigura još kvalitetnija usluga prijevoza, naveo je ministar Šteta

Posjeta je organizirana s ciljem da se ministar informira o uvjetima rada u vrijeme pandemije koronavirusa. Centrotrans

A. Jamaković

12.1.2021

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta boravio je danas u posjeti kompaniji "Centrotrans" gdje je upriličen sastanak sa generalnim direktorom Safudinom Čengićem.

Posjeta je organizirana s ciljem da se ministar informira o uvjetima rada u vrijeme pandemije koronavirusa kao i negativnom utjecaju koji pandemija ima na poslovanje kompanije "Centrotrans".

Ovom prilikom ministar Šteta je istakao da je primarni cilj Ministarstva saobraćaja KS funkcionalan javni prijevoz te da je kompanija "Centrotrans" jedan od sistema koji osigurava uredan i kvalitetan prijevoz putnika.

I u narednom periodu Ministarstvo saobraćaja KS sarađivat će sa kompanijom "Centrotrans", a s ciljem da se građanima osigura još kvalitetnija usluga prijevoza, naveo je ministar Šteta.

Također, jedna od tema današnjeg sastanka bila je i uvođenje elektronske naplate karata i jedinstvenog tarifnog i saobraćajnog sistema, koji bi obuhvatio sva prijevozna sredstva, a čime bi se osigurala kvalitetna usluga svim putnicima u Kantonu Sarajevo, ali i lakši rad voznom osoblju, saopćeno je iz "Centrotransa".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.