OGLASIO SE NA FACEBOOKU

Sivro: Ne zna se kako će se primjenjivati COVID semafor, a ostalo je još osam dana do škole

Već je trebalo prosvjetnim radnicima, roditeljima i učiteljima biti jasno i javno obznanjeno o o čemu se radi, kako to izgleda, kako će se provoditi u praksi

N. Aj.

Sivro: Molim da se probudite i da radite svoj posao

Foto: Arhiv


Saudin Sivro, predsjednik Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo pozvao je nadležno ministarstvo da se očituje kako će učenici pohađati nastavu u drugom polugodištu.

Podsjetio da je vlast ranije obećala da će se način školovanja u pandemiji koronavirusa određivati na osnovu COVID semafora.

- Vlada KS je u svom programu mjera najavila, a jedan od zastupnika javno je prije mjesec ili dva uporno hvalio na sav glas COVID semafor. Međutim, odjedanput je nestala ta priča, a već je trebalo prosvjetnim radnicima, roditeljima i učiteljima biti jasno i javno obznanjeno o o čemu se radi, kako to izgleda, kako će se provoditi u praksi itd., te kako bi se svi u školama pripremili za početak drugog polugodišta - napisao je Sivro na Facebooku.

Sindikat upućuje kritike nadležnim u Kantonu Sarajevo Vlada Kantona Sarajevo je u svom programu mjera najavila, a...

Posted by Saudin Sivro on Saturday, January 23, 2021

Dodao je da je do početka drugog polugodišta ostalo osam dana.

-  Molim da se probudite i da radite svoj posao kako ste to obećali prilikom preuzimanja vlasti - poručio je.

Za Sivru je incidenca, kako je naveo, ohrabrujuća jer iznosi 98.

- Dakle, prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, prosječan broj novozaraženih na stotinu hiljada stanovnika u posljednjih sedam dana je 98 - dodao je.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na