SAOPĆENO IZ VLADE KS

Drive in punkt za masovno testiranje građana KS na Covid-19 bit će uskoro u funkciji

Javna ustanova Dom zdravlja dostavila je Vladi Kantona Sarajevo Plan organizacije i potrebne opreme za Drive in punkt

Vlada je zadužila Krizni štab Ministarstva zdravstva KS da pripremi Plan aktivnosti, mjera i standarda. Vlada KS

N. Aj.

25.1.2021

Vlada Kantona Sarajevo zaključkom je danas obavezala Zavod zdravstvenog osiguranja KS da pokrene proceduru nabavke opreme i odgovarajuće instalacije za formiranje i rad Drive in punkta za masovno testiranje građana Kantona Sarajevo na koronavirus, putem Razvojnog programa Ujedinjenih nacija – UNDP.

Dogovoreno na sastanku

Javna ustanova Dom zdravlja dostavila je Vladi Kantona Sarajevo Plan organizacije i potrebne opreme za Drive in punkt, u skladu s dogovorom na sastanku, koji je održao premijer KS Edin Forto sa predstavnicima ministarstava zdravstva i saobraćaja, ZZO-a, Doma zdravlja, te Kantonalne uprave civilne zaštite i UNDP-a.

Nesmetan rad

Vlada je zadužila Krizni štab Ministarstva zdravstva KS da pripremi Plan aktivnosti, mjera i standarda s ciljem stavljanja Drive in punkta za masovno testiranje građana na Covid-19 u funkciju u prvoj polovini februara 2021. godine. 

Također je zadužila Ministarstvo saobraćaja KS da za potrebe rada Drive in punkta obezbijedi adekvatnu lokaciju u centru grada sa svim pratećim saobraćajnim, mobilnim, telefonskim i elektro instalacijama, neophodnim za nesmetan rad Drive in punkta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.