ZASTUPNIK SBB-A U KS

Marić uputio inicijativu: Zaposliti prosvjetne radnike u segmentu razredne nastave

Krajnje je nužno da se promjena učiteljica i učitelja svede na najmanju moguću mjeru, naveo Marić

Marić: Zaposliti prosvjetne radnike na neodređeno vrijeme. Avaz

Piše: A. Č.

17.2.2021

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i šef Kluba SBB-a Zvonko Marić uputio je inicijativu da se u Kantonu Sarajevo iznađe način i osiguraju sredstva za raspisivanje konkursa, koji bi se odnosio na zapošljavanje prosvjetnih radnika u segmentu razredne nastave i to na neodređeno vrijeme.

- Svi smo svjedoci, da se u Kantonu Sarajevo posljednjih godina, nastavnici razredne nastave smjenjuju prečesto, tako da imamo učestale, neprihvatljive slučajeve, gdje se kod naših osnovaca, za četiri godine promijeni i po pet učitelja.

Osim jako lošeg utjecaja, koje ovakve promjene imaju na psihološko stanje i poimanje škole uopće, kao odgojno obrazovane institucije, neophodno je i prosvjetnim radnicima osigurati sigurnost prilikom vršenja najvažnijeg posla u našem društvu, a to obrazovanje uistinu jeste. Krajnje je nužno da se promjena učiteljica i učitelja svede na najmanju moguću mjeru. U suprotnom, štetnost sadašnje destruktivne prakse će trajno proizvesti defektnost obrazovnog sistema sa nesagledivim posljedicama - naveo je Marić u inicijativi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.