OBJAŠNJENJE

Naša stranka: Ivana Marić tek jedan od prijedloga kandidata za dogradonačelnika

U javnost je procurilo ime jednog od četiri moguća za prijedloga kandidata za dogradonačelnika ističu iz Naše stranke

Naša stranka: Ivana Marić je jedan od prijedloga

Foto: Zenit.ba


Glavni grad BiH bi novog gradonačelnika mogao imati do kraja marta mjeseca. Očekivanja su da konstituirajuća sjednica bude održana 20.marta kada će biti predloženi i kandidati nove Četvorke za gradonačelnika i dogradonačelnika.

U javnost je procurilo ime jednog od četiri moguća za prijedloga kandidata za dogradonačelnika ističu iz Naše stranke. U Stranci demokratske akcije još uvijek ostavljaju 50 posto mogućnosti za prijedlog kandidata za gradonačelnika.

Ne žele govoriti o drugim imenima

Nihad Uk, vijećnik Naše stranke u aktuelnom sazivu je kazao: 

- Do medija je došlo njeno ime, a imaju još tri-četiri imena pored Ivane Marić - te je dodao da ne žele više da izlaze s imenima drugih kandidata.

Istakao je da će se oko 20. marta vrlo vjerovatno održati konstituirajuća sjednica, a danas ili sutra, eventualno prekosutra očekuje pravosnažnost odluka CIK-a. Nakon toga zakonski rok je 14 dana za konstituiranje novog saziva.

Nema komentara za Marić

Slična očekivanja ima i Velija Katica, vijećnik SDA u aktuelnom sazivu. Upitan da li će SDA ponuditi i svog kandidata za gradonačelnika, Katica kaže da za to postoji 50 posto mogućnosti

- O tom pitanju će odlučivati Predsjedništvo stranke. Moja je procjena, da, uvjetno, će SDA imati 50-50 posto svoj prijedlog. U svakom slučaju smatram da SDA i podržava prijedlog Bogića Bogićevića, da je on sigurno jedan od najozbiljnih kandidata za budućeg gradonačelnika Sarajeva - rekao je Katica.

Eventualnu kandidaturu Ivane Marić nije želio komentarisati. Podsjetio je da za izbog gradonačelnika i dogradonačelnika bilo čiji prijedlog u Vijeću treba imati podršku 15 vijećnika.

Gradsko vijeće broji 28 vijećnika, a nakon završenog glasanja u sarajevskim općinama, utvrđeno je da će Četvorka imati 18 gradskih vijećnika

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na