SAOPĆENJE

Klub vijećnika SDA u Gradskom vijeću Sarajeva: Četvorka spinuje i nas optužuje za svoje probleme

Kada je u pitanju izbor gradonačelnika SDA još nije ponudila kandidata

SDA: Četvorka nema ni blizu najavljene komotne većine u Gradskom vijeću. Arhiva

A. K.

24.3.2021

Oštro osuđujemo pokušaje spinovanja i optuživanja nas za probleme koje, sada više nego evidentno, imaju unutar Četvorke, saopćio je Klub vijećnika SDA u Gradskom vijeću Sarajeva.

Danas se glasalo samo o predsjedavajućem Gradskog vijeća, navode iz ovog Kluba, što je bilo dovoljno da se potvrdi da Četvorka nema ni blizu najavljene komotne većine u Gradskom vijeću, a da li je razlog tome nepotizam kojem su pribjegli ili nešto drugo, neka oni ponude odgovore javnosti.

Kada je u pitanju izbor gradonačelnika, a koji još nije došao na red, SDA još uvijek nije ponudila kandidata, kazali su.

- Četvorka je s druge strane, evidentno, imenom i ugledom gospodina Bogićevića pokušala sebi obezbijediti većinu za imenovanje ljudi kojima je npr. sporan rad Haškog tribunala ili za koje su Bošnjaci izmišljena nacija na najviše izvršne funkcije u Gradu Sarajevu, kao i za imenovanje djece visokih funkcionera stranaka Četvorke na rukovodeće predstavničke funkcije bez ikakvog prethodnog političkog iskustva, što je, kao što vidimo, danas došlo na naplatu - saopćili su iz Kluba SDA u Gradskom vijeću Sarajeva. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.