SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Nastavak podrške Općoj bolnici: Potpisan ugovor o izdvajanju 11.000 KM za obnovu prostorija

Nastavak podrške Općoj bolnici: Potpisan ugovor o izdvajanju 11.000 KM za obnovu prostorija. Općina Stari Grad

Piše: MDA

20.5.2021

Općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić i direktor JU Opća bolnica “Prim.dr.Abdulah Nakaš” prof.dr. Ismet Gavrankapetanović potpisali su danas ugovor o namjenskom grantu prema kojem će se iz budžeta Općine Stari Grad izdvojiti 11.000 KM za ovu ustanovu. Radi se o sredstvima koja će biti utrošena za renoviranje i opremanje prostorija predviđenih za svakodnevne sastanke i obavljanje dijela administrativnih poslova vezanih za liječenje pacijenata Odjeljenja za internu medicinu.

“Ovom donacijom omogućit ćemo kvalitetniju uslugu i uslove rada u Općoj bolnici. I prošle godine smo pomogli rad Opće bolnice kada se gradio izolatorij i vjerovatno smo bili prva općina koja im je pritekla u pomoć,” izjavio je načelnik Hadžibajrić. “Ne smijemo zaboraviti ni Dom zdravlja Stari Grad u koji smo uložili više od dva miliona konvertibilnih maraka i u potpunosti ga renovirali, a evo sada radimo i adaptaciju prostorija za punkt Hitne pomoći u Starom Gradu što će koštati oko 13.000 KM,“ kazao je, dodavši da Općina Stari Grad na taj način pomaže samo građanima Starog Grada, nego cijelog Kantona Sarajevo.



Nastavak podrške Općoj bolnici: Potpisan ugovor o izdvajanju 11.000 KM za obnovu prostorija. Općina Stari Grad

Opća bolnica u kritičnom momentu pomogla da se spasi grad

Direktor JU Opća bolnica prim.dr. Ismet Gavrankapetanović se zahvalio Hadžibajriću za ovu značajnu donaciju, te potvrdio da će sredstva biti iskorištena za renoviranje dijela bolnice.

“Općina Stari Grad i načelnik Hadžibajrić kontinuirano pomažu da bolnicu renoviramo i da nabavimo ono što nam treba. Mi smo gradska centralna bolnica koja je u ovom periodu pokazala koliko puno može da uradi. U posljednjih sedam mjeseci je 9.000 ljudi upućeno kod nas iz Domova zdravlja i Hitne pomoći na bolničko liječenje. To je veliki broj pacijenata u jednom kritičnom momentu i mogu slobodno reći da je Opća bolnica Sarajevo pomogla da se spasi ovaj grad,” izjavio je prof.dr.Gavrankapetanović.


Nastavak podrške Općoj bolnici: Potpisan ugovor o izdvajanju 11.000 KM za obnovu prostorija. Općina Stari Grad

Prema njegovim riječima, situacija sa Covid 19 virusom se u posljednjih 10-ak dana smiruje što se jasno vidi i kroz prijemnu trijažnu ambulantu. “Trenutno imamo 57 bolesnika koji leže u našem izolatoriju na Covid odjelu i šest pacijenata u inenzivnoj njezi, te dva pacijenta na post-intenzivnoj njezi,” rekao je prof.dr.Gavrankapetanović.

U julu prošle godine, u jeku pandemije korona virusa načelnik Ibrahim Hadžibajrić također je posjetio Opću bolnicu „Prim dr Abdulah Nakaš“ i uručio prof dr Gavrankapetanoviću, direktoru ove ustanove, odluku o dodjeli novčanih sredstava u iznosu o d 10.000 KM za borbu protiv korona virusa.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.