ANONIMNA PRIJAVA

Tužilaštvo KS formiralo predmet protiv Benjamine Karić i Jasmina Ademovića

Radi se o anonimnoj prijavi da je Gradsko vijeće i gradonačelnica Benjamina Karić ne poštujući Zakon dodijelila pravo za prenošenje sjednica Gradskog vijeća Televizija Sarajevo, kaže Stevanović

E. Ma.

Benjamina Karić i Jasmin Ademović

Foto: AVAZ


Tužilaštvo Kantona Sarajevo formiralo je predmet na osnovu anonimne prijave protiv gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić i predsjedavajućeg Gradskog vijeća Jasmina Ademovića, potvrdila je Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva KS.

- Tužilastvo KS u saradnji sa MUP-om KS vrši provjere navoda iz anonimne prijave - kazala je Bavčić.

Kako je za "Avaz" naveo zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Dragan Stevanović, radi se o anonimnoj prijavi da je Gradsko vijeće i gradonačelnica Benjamina Karić ne poštujući Zakon dodijelila pravo za prenošenje sjednica Gradskog vijeća Televizija Sarajevo.

  • Dragan Stevanović

    Dragan Stevanović

    Foto: AVAZ


- Ona je apsolutno neutemeljena. Prvo, takva vrsta usluga je izuzeta po Zakonu o javnim nabavkama od javnog poziva u smislu tenderske dokumentacije. Drugo, radi se o javnom servisu čiji je osnivač Kanton Sarajevo, devet gradskih općina i Grad Sarajevo, tako da je to van svake pameti. Također, do sada su iz budžeta i općina i Grada i iz Kantona išla sredstva za podršku javnom servisu TVSA, tako da ne vidim šta je tu sporno. Niko niti ima namjeru niti je može zabraniti bilo kojoj televizijskoj kući da dok su sjednice Gradskog vijeća javne, vrši televizijski prenos ako ima za to interesa - kazao je Stevanović.

Kako je naveo, sudeći prema nekim Facebook komentarima na njegovom profilu, jasno je i ko je podnio prijavu.

- Vjerovatno neko iz kuhinje SDA jer vidim po oglašavanju ovih botova da je to - istakao je Stevanović.

NA VRH

Podijeli članak na