NA NEODREĐENO VRIJEME

Vlada KS dala saglasnost za zapošljavanje u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć i KCUS-u

Finansijska sredstva osigurat će Zavod zdravstvenog osiguranja KS po nalogu Vlade

A. S.

Odluka Vlade KS

Foto: ARHIV


Vlada Kantona Sarajevo dala je danas saglasnost JU „Zavod za hitnu medicinsku pomoć KS“ za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme sedam doktora medicine, pet medicinskih tehničara, tri RTG inžinjera i dvoje specijalista urgentne medicine.

Data je saglasnost ovoj ustanovi i za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme jednog rukovodioca Službe ekonomsko-finansijskih i računovnodstvenih poslova i jednog referenta računovodstvenog poslovanja, nakon što su ta radna mjesta ostala upražnjena radi penzionisanja i otkaza ugovora o radu.

Vlada je danas dala saglasnost i Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme tri ljekara-specijalista anesteziologa, te 20 medicinskih sestara-tehničara, na period od tri do šest mjeseci.

Navedeni kadrovi su neophodni za osiguranje nesmetanog rada ovih zdravstvenih ustanova.

Finansijska sredstva za njihov prijem, odnosno one kadrove za koje ustanove nemaju obezbijeđena sredstva, osigurat će Zavod zdravstvenog osiguranja KS po nalogu Vlade KS.

Prilikom prijema kadra u radni odnos, Zavod za hitnu medicinsku pomoć i Klinički centar su dužni poštovati zakonske i podzakonske propise koji regulišu oblast zapošljavanja.

NA VRH

Podijeli članak na