KANTON SARAJEVO

Dževad Poturak o obnovi pruge u Sarajevu: Daj Bože da oni ovo znaju vratiti kako je bilo

Zastupnik SBB-a u Skupštini Kantona Sarajevo obišao gradilište u Neđarićima i Prvu transverzalu

Poturak nije zadovoljan kako se radi na terenu. Avaz

Piše: A. Na.

15.10.2021

Nakon što je prekjučer u blizini naselja Bulevar, iz pravca Ilidže, vozilo sletilo na gradilište gdje se izvode radovi na obnovi tramvajske pruge ovo mjesto jučer je posjetio Dževad Poturak, zastupnik SBB-a u Skupštini Kantona Sarajevo.



Gradilište na Stupu. Avaz

Ništa konkretno

- Obišao sam cijelo gradilište. Sreo sam nekoliko radnika koji nisu ništa konkretno radili. Bojim se da će se ova obnova pruge razvući do proljeća i da će njena gradnja trajati koliko i izgradnja famoznog tramvajskog stajališta na Otoci. Daj Bože da oni ovo znaju vratiti kako je bilo. Najžalije mi je građana koji se smrzavaju presjedajući iz jednog prijevoza u drugi – istakao je Poturak.

Prva transverzala

Prema njegovim riječima, mnogo tužnija slika je na napuštenom gradilištu Prve transverzale.

- Na trasi od Kranjčevićeve do ulice Braće Begić je još gora situacija jer tamo mjesecima nema ni radnika ni mašina. Ono što je uradio bivši premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić jedino je bilo vidljivo ovo sada neka je na sramotu svim vlastima – rekao je Poturak.

Inače, za obnovu 21,4 kilometara tramvajske pruge bit će utrošeno 20,4 miliona eura. Radovi na prvoj dionici od Ilidža do Nedžarića počeli su 26. avgusta i trebali bi trajati 90 dana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.