PROVJERE

Ured za borbu protiv korupcije KS traži dokumentaciju: Hoće li Sebija dostaviti svoju diplomu

Pozivam sve članove medicinske grupacije, ali i direktoricu KCUS-a, da dostavi dokumentaciju kako bi se konačno skinula anatema s njene diplome, kaže Ajanović

M. Aš. - E. Ma.

Ajanović: Mehmedagić izmanipulirao podacima

Foto: Avaz


Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo, na čijem je čelu Erduan Kafedžić, započeo je s provjerama diploma zaposlenih u medicinskim ustanovama u Kantonu Sarajevo (KS), saznaje „Avaz“.

Sedam dana

 • Sebija Izetbegović

  Sebija Izetbegović

  Foto: Avaz


Prema informacijama kojima raspolažemo, prvo će biti provjerene diplome zaposlenih u akademskim ustanovama, a nakon toga i diplome radnika u zdravstvenim ustanovama, prije svih u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Kako saznajemo, Ured je prvo uputio zahtjev Stomatološkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu za dostavljanje kopija diploma za sve zaposlene.

 • Faksimil zahtjeva

  Faksimil zahtjeva

  Foto: Avaz


- Tražene dokumente potrebno je dostaviti Uredu u što kraćem roku, ne dužem od sedam dana - navodi se u zahtjevu u čijem posjedu je „Avaz“.

 • Faksimil zahtjeva

  Faksimil zahtjeva

  Foto: Avaz


Kontaktirali smo dekana Stomatološkog fakulteta Muhameda Ajanovića, koji nam rekao da je iznenađen činjenicom da se krenulo s ovakvim aktivnostima u okviru Univerziteta u  Sarajevu (UNSA), počev od Stomatološkog fakulteta, ali da pozdravlja rad antikorupcionog tima, koji je u ovom slučaju očigledno izmanipuliran podacima Osmana Mehmedagića, direktora OSA-e, što je detektirano u velikom broju ranijih slučajeva, kada je slao prijave Tužilaštvu KS.

Prijave ispita

-Mi ćemo dostaviti svu traženu dokumentaciju, a za dekana i prijave ispita dodiplomskog i postdiplomskog studija, zatim kopije specijalističke knjižice, zapisnik s specijalističkog ispita, ali i kopiju diplome specijalističkog ispita te odluke o izboru u zvanje primarijus. Ovim putem pozivam sve članove medicinske grupacije, ali i direktoricu KCUS-a Sebiju Izetbegović, da isto uradi kako bi se konačno skinula anatema s njene diplome - rekao je Ajanović.

Ajanović je dodao: "Nije mi najjasnije ali svakako prepoznajem rukopis osobe koja više puta, teškim zloupotrebama službenih ovlaštenja djeluje protiv Stomatoloskog fakulteta, uposlenika i mene, manipulirajući činjenicama i pojedincima koji su zaposleni u Kantonalnom tužiteljstvu Kantona Sarajevo, Federalnoj upravi policije, Poreznoj upravi, Upravi za indirektno oporezivanje BiH, Državnoj agenciji za istrage i zaštitu kao i u pojedinim ambasadama smještenim u Sarajevu, a mislim naravno na direktora OSA BiH Osmana Mehmedagića".

Više o temi Sebija Izetbegović

NA VRH

Podijeli članak na