RASPRAVA O BUDŽETU

Haos na sjednici: Načelnik Mandić razočaran, pukla trojka u Općini Centar?

Moja je želja da i dalje radimo zajedno, bez obzira na koalicije, jer mi smo zbog onih ovdje, kojih ste niste sjetili prije mjesec

Sa sjednice OV Centar. Screenshot

Piše: E. Ma.

30.12.2021

Na 13. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Centar Sarajevo vlada potpuni haos, a prema svemu sudeći, načelnik Srđan Mandić (Naša stranka) ostao je bez podrške koalicionih partnera, odnosno trojke.

U toku diskusije o Prijedlogu Budžeta Općine Centar Sarajevo za 2022. godinu, vijećnici Naroda i pravde uložili su dodatnih 27 amandmana. Većina je najviše zamjerila što je u novom budžetu predviđeno milion i po KM za trotoar od nekadašnje Robne kuće do SCC-a.

Načelnik Mandić, kako je rekao, razočaran je ovim razvojem situacije.

Kako je naveo, obavit će razgovore sa koalicionim partnerima i vidjeti šta će biti dalje.

- Ja se zahvaljujem na konstruktivnoj raspravi. Volio bih da je ovo bilo kad smo radili na budžetu, ali očigledno je red kreativnosti nastupio malo kasnije. Ovdje ima odličnih prijedloga, ali ovo mene podsjeća na novi budžet i ja imam dileme. Da li da iskoristim svoje pravo i da povučem svoj prijedlog budžet i da idemo u izradu novog budžeta, idemo sve ispočetka i ugrozimo one zbog kojih ste danas ovdje i na koje ste se najviše pozivali, a 29. sto došli s novim milionskim prijedlozima ili da zbog ogromnog broja prijedloga koji moraju proći procedure. Druga opcija je da zamolim za prekid sjednice, ali ne danas, jer nije moguće da, pogotovu nakon svega, čitam druge namjere, ali neću sada o tome. Moja je želja da i dalje radimo zajedno, bez obzira na koalicije, jer mi smo zbog onih ovdje kojih ste niste sjetili prije mjesec - naveo je Mandić.

No, njegov prijedlog nije prihvaćen. Nakon pauze, bit će održana sjednica Kolegija, a nakon toga i nova sjednica na kojoj će biti razmatran privremeno finansiranje Općine Centar.

Prema našim informacijama, u holu je došlo do verbalnih okršaja među članovima trojke, a cijela situacija je na ivici fizičkog obračuna.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.