SARAJEVO

Uspješna godina iza načelnika Hadžibajrića: Uprkos "maćehinskom" odnosu viših nivoa vlasti, 2021. bila uspješna

I u 2022. godini ostaju opredjeljeni za razvoj i napredak lokalne zajednice kroz projekte gradnje, obnove, rješavanja pitanja zbrinjavanja socijalno ugroženih građana

S godišnje press-konferencije u Starom Gradu. Fena

Piše: A. Na.

7.1.2022

Općina Stari Grad uspješno je završila još jednu godinu koju je obilježila realizacija značajnih projekata, unatoč, kako je danas rekao načelnik Ibrahim Hadžibajrić na godišnjoj press-konferenciji, "maćehinskom" odnosu viših nivoa vlasti.

Prvi od takvih projekata u prošloj godini bio je završetak rekonstrukcije Vrtića “Bulbuli” u maju prošle godine.

Kako je navedeno, radilo se na poboljšanju infrastrukture i sadržaja za odmor i relaksaciju. Istaknuto je da je Općina radila i na poboljšanju infrastrukture i sadržaja za odmor i relaksaciju na dionici Dariva - Kozija ćuprija, zatim na sanaciji brojnih ulica, sanaciji i obnovi stambenih jedinica socijalno ugroženih građana, projektima iz oblasti socijalne zaštite, te na stipendiranju učenika i studenata.

Prošle godine otvoren je i prvi punkt hitne pomoći u Starom Gradu, kao i prvi Restoran dobre volje, a Udruženju Pomozi.ba Općina Stari Grad dodijelila je prostorije.

Povećana su i sredstva za pomoć mladim ljudima i ugroženim kategorijama za samozapošljavanje, i pokretanje vlastitih biznisa, kojima je dodijeljeno 65.000 KM.

U prošloj godini načelnik Hadžibajrić dobio je i Jubilarnu nagradu za životno djelo za izvanredne rezultate u razvoju Općine Stari Grad, i stvaranje ambijenta za biznis, doprinos, afirmaciji općine, kontinuirano ulaganje u infrastrukturu i dugogodišnje prosperitetnk vođenje Općine u interesu građana i biznisa. Također, kraj 2021. godine Općina Stari Grad krunisala je priznanjem na najtransparentniju jedinicu lokalne samouprave u BiH.

Kako su rekli iz općine Stari Grad, i u 2022. godini ostaju opredjeljeni za razvoj i napredak lokalne zajednice kroz projekte gradnje, obnove, rješavanja pitanja zbrinjavanja socijalno ugroženih građana, ali i poboljšanje ponude sadržaja za odmor i rekreaciju, te prostora za kulturno-umjetničke sadržaje.

Među planiranim projektima u ovoj godini su, između ostalog izgradnja zgrade za smještaj djece bez roditelja i socijalno ugroženih, nastavak obmove Trga oslobođenja-Alija Izetbegović, nastavak izgradnje Muzeja Mersad Berber, utopljavanje OŠ “Edhem Mulabdić”, te nastavak ulaganja u saobraćajnu, putnu, i komunalnu infrastrukturu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.