ZIMSKA ČAROLIJA

Praznična zabava: Na Skenderiji otvoreno najveće klizalište u BiH

Sadržaji su primamljivi mlađim, ali i starijim, generacijama

Piše: E. Abaz

1.12.2022

S otvorenja "Zimske čarolije" - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+9

Na Skenderiji je svečano otvorena "Zimska čarolija", a prisutne je pozdravioAdnan Delić, ministar privrede Kantona Sarajevo.

- Trudit ćemo se da što više ovakvi događaja podržavamo, jer možemo učiniti Sarajevo centrom Balkana, Evrope, ali i svijeta. Imamo sve mogućnosti za takvim nečim. Sadržaji su primamljivi mlađim, ali i starijim, generacijama. Već sljedeće sedmice počinje i Osmi sajam bosanskohercegovačke privrede, tako da će "Skenderija" tokom prvih dana decembra biti centar mnogih dešavanja, a mi svakako pozivamo građane da svoje vrijeme za odmor i rekreaciju tokom zimskih praznika provedu upravo ovdje, na "Zimskoj čaroliji" - istakao je Delić.

"Zimska čarolija" trajat će do kraja januara 2023. godine, a tokom naredna dva mjeseca Sarajlije i gosti imat će priliku uživati na najvećem otvorenom klizalištu u Bosni i Hercegovini.

Osim klizališta koje zauzima površinu od 2.500 metara kvadratnih, posebna atrakcija  bit će i veliki ledeni tobogan, ukupne dužine 30 metara i visine šest metara.

@avaz.ba Svečano otvorena Zimska čarolija na Skenderiji ❄️ #for #foru #foryou #foryoupage #avaztv #zimskacarolija #skenderija #sarajevo #klizanje #umjetnickoklizanje #bosna #bosna_i_hercegovina #zabava #mladi #aktivnosti #viral #tiktok #balkan #dnevniavaz #avaz #sport #icefigureskating ♬ original sound - Dnevni avaz

Zbog kiše bio je prisutan mali broj ljudi, a njih je pozdravio i Damir Petrinić, direktor "Skenderije".

- Hvala svima koji su i po ovom ružnom vremenu došli na otvorenje "Zimske čarolije". Nadali smo se da će ova kiša preći u snijeg, ali nažalost to se nije desilo. Za vikend će ovdje biti još događaja, te vas pozivam sve dođete - poručio je Petrinić.

Zabavu je obogatila plesom na ledu i bh. reprezentativka u umjetničkom klizanju Lana Galijašević.

Kraj ceremonije obilježio je vatromet.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.