SREDNJOBOSANSKI KANTON

Gornji Vakuf: Tribina 'Optimizam vjernika bez obzira na iskušenje' u džematu Batuša

U subotu, 25. februara, poslije jacije-namaza

Redakcija

23.2.2017

U Gornjem Vakufu, u džamiji džemata Batuša, u subotu, 25. februara, poslije jacije-namaza, održat će se četvrta po redu tribina „Ahmed ef. Burek“.

Gost predavač je mladi eminentni profesor i vaiz, Hafiz Ammar Bašić.

Tema o kojoj će govoriti hafiz je veoma aktuelna: „Optimizam vjernika bez obzira na iskušenja – Ima li vjernik uporište za depresiju/pesimizam?“

Ammar Bašić, rođen je 6. aprila 1989. u Derventi, od oca Nihada i majke Halide. Osnovnu školu završio u Sarajevu, a 2008. godine i Gazi Husrev-begovu medresu kao učenik generacije. Dostignućima iz medrese smatra položen hifz Kur'ana 2007. godine, prvo mjesto na takmičenju maturanata medresa iz arapskog jezika, predsjedništvo razrednom zajednicom od četiri godine, te uredništvo na školskom listu Zemzem u četvrtom razredu.

Nakon toga upisuje Fakultet islamskih nauka, kojeg završava 2012. godine, kao najbolji student u generaciji. Učestvovao na međunarodnim takmičenja iz hifza u Dubaiju i Meki.

Radio je kao imam, hatib i muallim u u sarajevskim džematima Bulbulistan i Lužani (Ilidža). Trenutno je profesor-odgajatelj u Gazi Husrev-begovoj medresi u Sarajevu.

Oženjen je suprugom Azrom, s kojom ima sina Fatiha.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.