MANIFESTACIJE

U okviru "Dana općine Travnik": Zajednički koncert dva duhačka orkestra

K.K.

17.3.2018

U okviru manifestacije "Dani općine Travnik", kojom se obilježava 21. mart - Dan općine, danas u podne na Centralnom gradskom trgu zajednički koncert održali su Limena glazba "Lašva" Nova Bila i Muzičko društvo "Travnik". 

Građani su mogli uživati u izvedbama djela klasika, a za ovu priliku dva orkestra pripremila su evergrine, filmske teme, popularne hitove, ali i šlagere. Tako su Travničani uz duhačke orkestre mogli zapjevati "Zlatnu ribicu" svoga sugrađanina Seida Memića Vajte.


Travnik je grad sa dva duhačka orkestra. Onaj stariji koji djeluje u sklopu Muzičkog društva Travnik osnovan je 1881. godine pri Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Travnik i jedan je od najstarijih u BiH. Aktivan je 136 godina. Limena glazba "Lašva" iz Nove Bile prošle godine obilježila je vrijedan jubilej, 40 godina postojanja i rada.

Zajedničkim koncertom uljepšali su sugrađanima tmurno i kišno jutro u Travniku. Tokom manifestacije "Dani općine Travnik" bit će realizirano 90 sadržaja koje su priredile obrazovne, kulturne, sportske i nevladine organizacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.