TRAVNIK

Zanimljive radionice đacima uljepšale slobodno vrijeme

Ovo je zaista jedan od onih projekata koji ostavlja duboke pozitivne tragove, kaže Ganić

Na kraju realizacije projekta uručeni certifikati

Piše: M.A.

23.8.2018

Projekt “Kreativni ljetni raspust”, koji je osmišljen od stručnog i kreativnog tima Centra za kulturu općine Travnik, tokom pet dana ponudio je travničkim školarcima više kreativnih radionica koje su im upotpunile ljetni raspust. 

Kroz seriju kreativnih igara, priča, tehnika rada inovativnog učenja školarci su radili na izgradnji samopouzdanja i jačali “dijete u njima” podstičući jednako individualni talent, kreativnost, načine i forme na koje svako dijete vidi i osjeća stvari oko sebe na svoj način, kažu organizatori.

Lijepa riječ

Potencirali su pohvalu, lijepu riječ, toleranciju, poštivanje, zajednički se dogovorili o pravilima i iste poštovali. U njihovoj maloj kreativnoj “školi” radili su zabavne igre koje podstiču maštu, logičko razmišljanje, timski rad, empatiju, snalaženje u novonastalim situacijama, kao i emocionalnu inteligenciju.

Djeca su se dobro zabavila

- Ovo je zaista jedan od onih projekata koji ostavlja duboke pozitivne tragove. Radionice su završile, ali još dobivamo pozitivne komentare, zahvale, i sretni smo zbog toga. Hvala prvenstveno roditeljima na ukazanom povjerenju da djeca budu dio ove priče. Nova platforma Edu.Kul.Centra i dalje će raditi na ovakvim vrstama kreativnog i inovativnog učenja, podučavanja. Važno je da pričamo i educiramo se o kulturi u njenom širem aspektu. Uskoro nas očekuju nove radionice ovog tipa – naglašava Taik Ganić, direktor Centra za kulturu općine Travnik.

Vodili dnevnike

Kreativne radionice završene su podjelom certifikata za djecu, uz savjete da nastave da vode svoje dnevnike započete u toku radionica “Kreativnog ljetnog raspusta” i uz napomenu da ne zaborave da: “KULTURA COOL”, pod čijim sloganom je i kreirana nova platforma Edu.Kul.Centra. 

quote
<p>Važno je da pričamo i educiramo se o kulturi u njenom širem aspektu </p>
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.