INICIJATIVE Općinsko vijeće Novi Travnik usvojilo odluku

Za džudistu Karla Šimičića mjesečno iz budžeta 1.000 KM

Dugogodišnja borba vijećnika Zdenka Dominovića dala rezultat

D. PUCAR
17.03.2019 10:30

Šimičić (desno) će dobiti bolje uvjete

Općinsko vijeće Novog Travnika nakon dugogodišnje borbe vijećnika Zdenka Dominovića usvojilo je jučer odluku kojom će Općina izdvajati mjesečnu tranšu od 1.000 KM za prošlogodišnjeg najuspješnijeg sportistu SBK i tri godine zaredom najboljeg sportistu Novog Travnika, džudistu Karla Šimičića (19).

 Pregršt medalja

Tako će dobiti uvjete za pripremu Evropskog prvenstva u Finskoj te Svjetskog prvenstva u Maroku, koja će biti održana ove godine. Ove godine bit će održano i nekoliko kupova i drugih takmičenja na kojima će Šimičić uglavnom biti među nositeljima.

Dominović, inače bivši džudista, trenutno trener u Judo klubu FTM iz Novog Travnika, kazao je kako je općina napokon prepoznala vrijednost jednog vrhunskog sportiste koji iza sebe već ima pregršt medalja.

- Provesti na poslu više od osam sati pa se nakon toga spremati za svjetska ili evropska prvenstva nema previše smisla. Ovako ćemo imati mir i vrijeme da sve odradimo kako treba - kazao je Dominović, koji je i prijašnjih godina pokretao slične inicijative, koje do ove godine nisu realizirane.

Potrebna većina

Ni ove godine ta stavka nije bila predviđena u budžetu, ali je usvojena nakon amandmana Dominovića koji je osigurao potrebnu većinu, uglavnom opozicijskih stranaka, nakon čega je vladajućima ostalo samo da se slože.

  • Dominović: Prepoznali vrijednost
    Dominović: Prepoznali vrijednost

Komentari

NA VRH