TENIS

Svečano otvoren „Sarajevski kiseljak open 2019.“

Učestvovat će veliki broj igrača iz cijelog svijeta

K.T.

24.5.2019

U prostorijama Teniskog kluba Eliptic iz Kiseljaka danas je svečano otvoren jubilarni, dvadeseti po redu, „Sarajevski kiseljak open“. Radi se o teniskom turniru za mlade igrače. Prvi turnir organizovan je 2010. godine kao dio kalendara Teniskog saveza BiH. Nakon deset godina uvršten je na listu ITF turnira, te se smatra jednim od najjačih turnira u BiH. 

Iza turnira stoji direktor Robert Biletić koji je pokrenuo cijelu ideju, te nakon dvadeset godina vodi turnir koji je dio turnira Svjetske teniske acosijacije.

- U posljednjih deset godina imamo ITF turnir i posebno nas raduje da smo ove godine uspjeli organizovati turnir vrijedan 25 hiljada američkih dolara, što je više za 10 hiljada u odnosu na prošlu godinu. To su standardi koje je ITF postavio, a mi smo uz saglasnost lokalne zajednice i sponzora uspjeli da se uključimo u ovaj projekat i organizujemo turnir koji nosi ATP bodove, rekao nam je Biletić

Također nam je rekao da takmičar dolaze sa svih kontinenata, a prvi nosilac turnira Sarajevski kiseljak open 2019. je Aldin Šetkić iz BiH.

- Raduje nas kada imamo domaće nosioce, turnir je odmah zanimljiviji i publici. Uključujući takmičenje u parovima i pojedinačne nastupe imat ćemo oko 60 igrača iz cijelog svijeta, dodao je Biletić.

Načelnik Općine Kiseljak Mladen Mišurić-Ramljak zahvalio se Biletiću i njegovoj porodici na promociji Kiseljake kroz proteklih 20 godina.

- Raduje me da je turnir doživio dva desetljeća. Kada je u pitanju saradnja lokalne zajednice sa lokalnim sportskim klubovima, pa i TK Eliptic, ona je neupitna. Općina Kiseljak je suorganizator i svake godine osigura novac za nagradni fond, rekao je Mišurić-Ramljak.

Prvi mečevi turnira igrat će se u ponedjeljak 27. maja, dok je završnica turnira planirana za nedjelju 2. juna kada će se saznati i pobjednik turnira.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.