TRAVNIK

Intezivna terapija za psihičke bolesnike i oftalmologija ponos bolnice

Ogroman iskorak napravili smo i u formiranju tima mladih okulista, dr. Mirsad Granov

D. PUCAR

31.7.2019

Kantonalna bolnica javnosti prezentirala obnovljene odjele. D. P.

U travničkoj kantonalnoj bolnici danas su javnosti prezentirali moderne obnovljene odjele psihijatrije i oftalmologije, ali i novi protivpožarni put koji bolnicu čini još sigurnijim mjestom za pacijente. Pacijenti će, kazao je direktor bolnice dr, Mirsad Granov,. Imati najsavremenije uvjete za liječenje, dok je posebno pohvalio tim mladih liječnika kojih, kako kaže, ima bar 50 posto u odnosu na starije kolege.  

Veliki iskorak

Ovime je riješeno nekoliko dugogodišnjih problema travničke bolnice, koja je sada dobila, kako kaže direktor, centralnu intezivnu terapiju za psihijatrijske bolesnike kakvu nema nijedna druga ustanova.

- Sad je ona na nivou kojeg nema nijedna institucija gdje se liječe psihijatrijski bolesnici. Ogroman iskorak napravili smo i u formiranju tima mladih okulista - rekao je Granov.

Kuriozitet je i što im je direktor prepustio vlastiti ured.

- Dao sam im svoj kabinet kojeg smo pretvorili u tri vrlo funkcionalne ambulante u kojima sada istovremeno mogu raditi troje okulista čime ćemo smanjiti pritisak građana. Želimo humanizirati naš rad i da odnos prema pacijentu bude na nivou koju naši pacijenti zaslužuju - rekao je Granov.

Prema njegovim riječima, zadovoljstvo pacijenata mora biti na prvom mjestu.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.