STAVOVI

Odbacujemo odluke iz Mostara, o Jajcu će se odlučivati u Jajcu

Reakcija nakon što je Predsjedništvo HNS-a BiH donijelo odluku o zajedničkom nastupu svih stranaka članica na predstojećim lokalnim izborima

Tokić: Jedan od najmlađih predsjednika jedne političke opcije u BiH. Arhiv

Piše: E. Crnkić / Avaz.ba

12.3.2020

Nakon što je Predsjedništvo HNS-a BiH donijelo odluku o zajedničkom nastupu svih stranaka članica na predstojećim lokalnim izborima, Općinski odbor HDZ-a 1990 Jajce usaglasio je jednoglasni stav, nakon čega je na adresu Centrale HDZ-a BiH 1990 upućeno i pismo. 

- Dobro vam je poznato da je Predsjedništvo HNS-a BiH u Orašju donijelo odluku o zajedničkom nastupu svih stranaka članica na predstojećim lokalnim izborima. Nakon što je javnost upoznata i nakon što smo unutar našeg Općinskog odbora usaglasili jasan stav o zaključcima i odlukama u čijem su donošenju sudjelovali i članovi vrha HDZ-a 1990, slobodni smo naš stav podijeliti i s vama - navode u svom saopćenju. 

Na čelu OO HDZ-a 1990 Jajce se nalazi Stipe Tokić, jedan od najmlađih predsjednika jedne političke opcije u našoj zemlji. Oni smatraju da je krajnje neprihvatljivo da se vrh stranke odlukama direktno upliće i zadire u integritet i nezavisnost lokalnih odbora. 

- Lokalni izbori su prilika da općinski odbori provode izborne programe i sklapaju koalicije koje su interesu naših općina i gradova. Nametanjem koalicija i izbornih programa iz stranačkih centrala, općinski odbori gube smisao postojanja i pretvaraju se u produžene ruke Mostara i Sarajeva - istakli su.

Stav Općinskog odbora HDZ-a 1990 Jajce je da će svaka nametnuta odluka s viših nivoa biti odbijena ako nije u interesu grada Jajca, te da će, ako do toga dođe, o koalicijama pregovarati i donositi odluke isključivo u Jajcu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.