TUZLANSKI KANTON

Tuzla dobiva Servis centar za podršku porodicama djece i osoba sa poteškoćama

Besplatna podrška osobama sa smetnjama u razvoju i invaliditetom

Fena

14.2.2017

Direktor USAID-ovog Programa podrške marginaliziranim grupama Jasmin Bešić i direktorica Udruženja za ljudska prava i socijalnu inkluziju Šefika Maketić sutra će u Tuzli potpisati Sporazum o uspostavljanju Servis centra za podršku porodicama djece i osoba sa poteškoćama u razvoju.

Otvaranje Servis centra koji će osigurati besplatnu podršku osobama sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, sa 50.000 KM podržao je USAID-ov Program podrške marginaliziranim grupama (USAID/PPMG), a inicijator osnivanja je Udruženje za ljudska prava i socijalnu inkluziju (SocI) iz Tuzle.

Udruženje za ljudska prava i socijalnu inkluziju (SocI) brine o osobama koje nisu dovoljno socijalno uključene, te im pomaže da ostvare puni potencijal.

Besplatan boravak u Servis centru bit će osiguran za djecu sa poteškoćama u razvoju i to uz nadzor stručnog osoblja, korisnicima će biti osigurana i pomoć pri ostvarivanju zakonskih prava, te asistenti u u obrazovanju za osobe kojima je pomoć potrebna. Sa korisnicima Centra radit će psiholozi, defektolozi, te socijalni radnici, saopćeno je iz PPMG.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.