TUZLANSKI KANTON

Italija u "Zaštićeni pejzaž Konjuh" ulaže 1.4 miliona eura

A. Bajrić

E. Sk.

26.2.2018

U prostorijama Turističke zajednice Tuzlanskog kantona u ponedjeljak je održan satanak direktora Miralema Meškovića, ministra trgovine, turizma i saobraćaja TK Mirsada Gluhića (SBB) i menadžerice Međunarodnog komiteta za razvoj (CISP) za područje Evrope i Azije Debora Recoalji (Azija Deborah Rezzoagli).


Azija Debora Recoalji

Rezultat je to posjete ministra Gluhića Italiji u decembru prošle godine kao i rezolutne podrške implementaciji projekta ''Biodiverzitet za lokalni razvoj - inovativni model participativnog upravljanja zaštićenim pejzažom Konjuh'', vrijednog 1,4 miliona eura, koji finansira Vlada Italije.

- Projekt se implementira kroz tri faze i to: edukacija, mapiranje biljnog i životinjskog svijeta i izrada biciklističke i pješačke staze u Zaštićenom pejsažu Konjuh. Od prvih trenutaka ova inicijativa ima moju punu podršku i realizirat će se s ciljem kako bi turistička ponuda Tuzlanskog kantona bila sadržajnija i bogatija – kaže Mirsad Gluhić, ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK.

Mirsad Gluhić

Projekt implementira CISP s partnerima: JUZP Konjuh Banovići, Regija Marche, Park prirode Sasso Simone i Simoncello, Univerzitet Politecnica delle Marche, Agencija Chlora S.A.S, Agencija CESTAS u saradnji s Vladom TK, Ministarstvom trgovine, turizma i saobraćaja TK, Ministarstvom prostornog uređenja i zaštite okolice TK, Turističkom zajednicom TK, te Općinama Kladanj, Živinice, Banovići i JU Turističko-ugostiteljskom školom Tuzla.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.